Dijous 18

Instituts · matí

Josep Vallverdú

Toni Moreno

POESIA LLEIDA A LES AULES

L’obra poètica de Josep Vallverdú

Josep Vallverdú (Lleida, 1923) és un dels autors més prolífics de la literatura catalana. Ha estat en els anys més recents que ha donat a conèixer amb més intensitat que mai la seva vessant de poeta. Convidem els estudiants de la ciutat a descobrir la poesia de Josep Vallverdú a través d’una tria de textos representatius i el documental Si no tinguéssim miralls, dirigit per Toni Moreno i coproduït pels ajuntaments de Lleida i Sant Cugat.

Toni Moreno visitarà alguns centres de secundària de la ciutat a propòsit del seu documental sobre Josep Vallverdú.

Cafè del Teatre · 18h

Vicenç Altaió

Meritxell Cucurella-Jorba

Miquel Àngel Marín

Dolors Miquel

Ester Xargay

FER SAFOR

Homenatge a Carles Hac Mor

Participants: Vicenç Altaió, Meritxell Cucurella-Jorba, Miquel Àngel Marín, Dolors Miquel i Ester Xargay

L’escriptor, poeta i artista, Carles Hac Mor es feia immortal absent el gener de 2016. Cal alguna excusa per celebrar l’obra d’un creador? Calen cinc anys? No, no cal. Podem celebrar el torrent creatiu que fou l’obra de Carles Hac Mor, les seves paraules, les seves accions, les seves creacions, les seves idees, el seus sentits i sense sentits, perquè sí, perquè per què no? És per això que convoquem cinc artistes de l’entorn de Carles Hac Mor:  Ester Xargay, Vicenç Altaió, Meritxell Cucurella-Jorba, Miquel Àngel Marín i Dolors Miquel a dir Carles Hac Mor, a fer safor d’Hac, a celebrar-lo intensament.

Teatre de l’Escorxador (sala 2) · 19.10h

Julián Acebrón, Amat Baró i Jordi Casals

BARCELÓ, MARXANT D’ESTELS

Homenatge a Joan Barceló

Participants: Julián Acebrón, Amat Baró i Jordi Casals

L’any 2020 es van commemorar els quaranta anys de l’absència del poeta, narrador, dramaturg i pintor de Menàrguens Joan Barceló. Les circumstàncies adverses van fer que no es poguessin celebrar tots els actes que hi havia programats per tornar a fer present l’obra d’aquest creador total de Ponent. Aquest vespre, hem demanat a dos dels curadors de l’obra de l’autor, Julián Acebrón i Jordi Casals (editors de l’obra poètica completa de Joan Barceló; també de la narrativa breu), i al poeta declaradament barcelonià Amat Baró, que ens aproximin la faceta de poeta de Joan Barceló. Amb el seu guiatge, entrarem en el món oníric, folklòric i fantàstic del creador de Menàrguens.

Teatre de l’Escorxador (sala 1) · 20.15h

Taxto Benet

Joan Fontcuberta

Jaume Barrull

CREACIÓ I LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

Una conversa amb Tatxo Benet i Joan Fontcuberta

Modera: Jaume Barrull

Josep Maria Benet Ferran, més conegut com a Tatxo Benet, ha anat construint des del 2018 la col·lecció d’art contemporani Censored (presentada per primer cop al públic al Centre d’art la Panera) formada per peces que per un o altre motiu han estat objecte de censura i prohibicions. Joan Fontcuberta és professor universitari, fotògraf, assagista, artista conceptual. Gran part de la seva obra gira al voltant de la relació entre les imatges i la realitat. Convidem aquests dos intel·lectuals de referència a mantenir un diàleg sobre la llibertat d’expressió en la creació contemporània que de ben segur serà molt profitós i inspirador.

#PoesiaLleida2021