Dimecres 17

Instituts · matí

Josep Vallverdú

Toni Moreno

POESIA LLEIDA A LES AULES

L’obra poètica de Josep Vallverdú

Josep Vallverdú (Lleida, 1923) és un dels autors més prolífics de la literatura catalana. Ha estat en els anys més recents que ha donat a conèixer amb més intensitat que mai la seva vessant de poeta. Convidem els estudiants de la ciutat a descobrir la poesia de Josep Vallverdú a través d’una tria de textos representatius i el documental Si no tinguéssim miralls, dirigit per Toni Moreno i coproduït pels ajuntaments de Lleida i Sant Cugat.

Toni Moreno visitarà alguns centres de secundària de la ciutat a propòsit del seu documental sobre Josep Vallverdú.

Cafè del Teatre · 18h

Josep Maria Fonalleras

Vinyet Panyella

Jaume Pont

TRES POETES DE LA LLUM

Participants: Josep Maria Fonalleras, Vinyet Panyella i Jaume Pont

Tres poetes que a través dels seus versos donen forma, des de la serenitat, a la llum i a l’espera. Tres poetes que han configurat l’espai del poema amb solitud i silenci. Panyella, amb el desordre de llibres i papers, d’esborranys perduts per les ciutats que estima, aprèn l’equilibri de l’acròbata; Fonalleras, l’estiuejant que ens regala postals escrites mirant la platja del món. I Pont, que a través d’un mirall de negra nit ens confirma que l’escriptura és l’única salvació possible davant l’absència i la ferida. Tres poetes que, mirant al mar, com uns nedadors ens regalen versos que es llencen dins el buit mentre els lectors els esperem a l’altre extrem per rebre’ls i gaudir-los.

Teatre de l’Escorxador (sala 2) · 19.10h

Maria Cabrera

Míriam Cano

Anna Garcia Garay

Anna Gual

QUATRE POETES D’ALT VOLTATGE

Participants: Maria Cabrera, Míriam Cano, Anna Garcia Garay i Anna Gual

Quatre poetes d’alt voltatge, totes elles llegides, premiades, seguides i reconegudes. Quatre maneres d’interrogar-se el món i de dir el qui i el què i el com. Quatre veus que van a l’arrel del poema, que assassinen margarides, que encenen tots els vermells de Rússia i que es perden, finalment, per trobar-se enmig de tantes ciutats cansades.

Teatre de l’Escorxador (sala 1) · 20.15h

Joan Margarit

NO ES PERD EL SENYAL

Recordant Joan Margarit

Participants: Pere Rovira i Josep M. Rodríguez

Ningú no mor fins que no se l’oblida del tot, i Joan Margarit ens deixa un patrimoni de paraules que ens asseguren lectors i lectores dels seus versos per a l’eternitat. Joan Margarit ha estat un poeta molt llegit, molt valorat, molt estimat. Milers de lectors han trobat consol, companyia, lucidesa, en els seus versos. El món literari també ha estat atent a la seva obra, que s’ha reconegut amb els guardons més prestigiosos. Vam tenir la immensa sort que ens acompanyés en la darrera edició de POESIA LLEIDA, el 2018. En la d’enguany, volem fer-lo present a través de les seves paraules i fent viu el seu record.

No, el senyal no es perd, el sentim entre nosaltres. I per això alguns dels seus grans amics, i gran poetes, participaran en aquest primer acte de record a la ciutat de Lleida.

#PoesiaLleida2021