Divendres 19

Cafè del Teatre · 18h

Felícia Fuster

NOMÉS EL QUE S’ESBORRA TÉ IMPORTÀNCIA

Commemoració del Centenari de Felícia Fuster

Diàleg:  Lluïsa Julià i Antoni Clapés
Lectura: Neus Aguado, Laia Noguera i Meritxell Nus 

L’escriptora i estudiosa Lluïsa Julià, comissària literària de l’Any Felícia Fuster, conversarà amb el poeta, traductor i editor Antoni Clapés. Ens acostaran a l’obra de la poeta, pintora i traductora, encara massa desconeguda entre nosaltres i ens explicaran els vincles que va tenir amb la nostra ciutat.

Posteriorment les poetes Laia Noguera, Neus Aguado i Meritxell Nus, lectores entusiastes de l’obra de Felícia Fuster, ens compartiran un petit tast de la seva obra.

Teatre de l’Escorxador (sala 2) · 19.10h

Yolanda Castaño

Ben Clark

Josep M. Rodríguez

VEUS CONTEMPORÀNIES

Els versos de Yolanda Castaño i Ben Clark

Presenta: Josep M. Rodríguez

Yolanda Castaño és una de les representants més significatives del panorama de la poesia gallega actual. La seva obra ha estat reconeguda amb nombrosos premis i traduïda a més de vint-i-cinc idiomes. En els darrers mesos, hem pogut gaudir d’una antologia dels seus versos publicada dins la nova col·lecció de poesia del segell lleidatà Milenio. Ben Clark, eivissenc d’origen britànic, compta amb una extensa obra poètica que ha estat guardonada amb alguns dels premis més rellevants a nivell de l’estat espanyol. A més de la seva vessant de poeta, és conegut també com a col·laborador habitual de la premsa escrita i un fecund traductor de poesia i narrativa. Dues veus d’excepció presentades per un mestre de cerimònies també excepcional, el poeta Josep M. Rodríguez, establert a Lleida, bon coneixedor de tots dos autors.

Cafè del Teatre · 20.15h

Txema Martínez

Rafa Xambó

PLE DE MA VIDA SER TANTA

Participants: Txema Martínez, Rafa Xambó, Maria Bosom i Salva Vázquez

Amb l’obra Maria el poeta Txema Martínez ha rebut un dels màxims guardons de la nostra literatura, el Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona, i arriba disposat a fer-nos gaudir i compartir amb nosaltres aquesta festassa. Un espectacle que comptarà amb poemes i versions del poeta, musicats per Rafa Xambó (guitarra i veus) i Salva Vázquez (piano), que també interpretaran alguns sonets de Shakespeare. L’actriu i traductora Maria Bosom (artista convidada) i l’autor recitaran, a tall de presentació, versos de Maria. Un espectacle en el que, lluny del dolor, celebrarem dalt l’escenari contents i plens d’una vida que és tanta.

#PoesiaLleida2021